Workshop WordPress website bouwen: Bekijk hier de resultaten!

Afgelopen donderdag 14 maart heeft Team Koen een Workshop gegeven aan 11 leerlingen van het VMBO. De leerlingen hebben in nog geen 3-uur tijd een WordPress website gebouwd en deze via social media gepromoot. Bekijk onder in het bericht de gemaakte WordPress websites. De workshop werd georganiseerd naar aanleiding van het evenement Hoogeveen On Stage.

Workshop WordPress websites:

De workshop was opgesplitst in twee verschillende onderdelen. Tijdens de eerste twee uur gingen de leerlingen aan de slag met het opbouwen van de pagina’s. De leerlingen hebben een extra pagina gemaakt in WordPress en een contactformulier gebouwd. Ook hebben ze content toegevoegd en de Widget ingesteld met een afbeelding.

Resultaten meten met je website

Het laatste uur van de WordPress workshop hebben de leerlingen Google Analytics geïnstalleerd. Hierdoor konden leerlingen het aantal bezoekers van de website realtime bijhouden. Het doel was zo veel mogelijk bezoekers verzamelen. De drie leerlingen met de meeste bezoekers op de website kregen een T-shirt met eigen naam bedrukt!